De fleste mennesker, der har prøvet at køre gokart, vil hurtigt kunne blive enige om, at det er hammersjovt!

Har du ikke prøver at køre gokart endnu, er det dog tænkeligt, at du har en række spørgsmål eller ønsker at vide, hvordan du skal forberede dig og hvad du skal være klar over.

Hvor skal man køre?

Hvis du endnu ikke ved, hvor du ønsker at køre, kan en god idé være at starte med at finde ud af, om du vil køre på en lukket bane eller udendørs.

Fordelen ved at køre på en indendørs bane i en lukket hal, er at du ikke rigtig behøver at spekulere over vejret. Der vil altid være tør asfalt og ingen vind.

På en udendørs bane er der ingen garanti for tørvejr. Men store dele af året er der blot tale om en marginalt våd bane, ellers en helt tør. Til gengæld får man ofte en større bane at køre på og en noget mere realistisk racerløbs-følelse, hvor netop vejret skal tages med i betragtninger og hvor banerne er udformet sjovere og mere udfordrende. Prøv gerne kræfter med gokart i Odense, hvis du ønsker denne type oplevelse.

Hvad skal man have på?

Når man kører gokart, har udlejningsstederne en køredragt og hjelm samt evt. handsker. De fleste køredragter er dog ikke varme i sig selv. Du skal derfor se på vejret og tage påklædning på til temperaturen.

Hvordan skal man køre?

Gokarten fungerer med et rat, en speeder og en bremse. Der er ingen kobling eller gear. Det betyder dog ikke, at det bare er ”sømmet i bund” hele tiden. De fleste gokartsteder gennemgår altid banen forud for løbet, så alle kørere, er informeret omkring, hvor de skal gå hårdt ind i sving, hvor der skal tages fart af og hvor på banen, de skal ligge sig.

Andet?

Det er værd at vide, at flere steder tilbyder at vægtregulere de enkelte gokarts. Det foregår ved, at instruktøren finder den tungeste kører, og hernæst udligner forskellen i vægt mellem denne person og de øvrige. Vejer den tungeste person f.eks. 100 kg, skal alle have denne vægt. Det foregår ved, at man sætter vægtlodder på gokarten. Vejer man f.eks. 75 kg udligner man derfor med 25 kilo fra vægtlodder, der sættes på bilen. På denne måde er der ingen, som opnår en fordel ved at veje mindre.

Når man kører gokart, skal man desuden være ædru – og pas på med at drikke f.eks. cola, da det kan være ubehageligt at køre gokart og køre i skarpe sving, hvor kroppen kastes rundt, hvis man har maven fuld af brus.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *