Selvom boligmagasinerne ofte bugner af moderne og minimalistiske møbler, er der fortsat enormt mange mennesker, der sætter en ære i at give møbler gjort som loppefund nyt liv. Ikke nok med at det bringer varme og charme ind i boligen med den slags møbler, så er det også blevet ekstra meget in på grund af det store fokus, der er kommet på upcycling. Vi forklarer her, hvordan du kan sandblæse dine møbler og bringe nyt liv frem.

Fjern den gamle overflade

Når du skal i gang med dit projekt, skal du som det første fjerne den gamle overflade. Det er sjældent et problem, da træsorter som eg, teak og bøg egner sig ganske fint til sandblæsning. Du kan selv sandblæse dig møbel, hvis du har det rette udstyr. Har du ikke, kan du evt. kontakte en professionel og få sandblæst den vej igennem. Det kan du læse mere om på https://rh-sandblæsning.dk/.

Fordelen ved at bruge en professionel er desuden, at de kan sandblæse med den helt rette grovhed og skabe et meget ensartet resultat. Dette gælder især for de meget hårde træsorter, hvorimod de blødere får en større ”rustikhed” i overfladen.     

NB! Før du sender til sandblæsning

Inden du sender dit træmøbel til sandblæsning, er det godt at have forberedt det. Det gør du bedst ved at pille løse dele som håndtag, sæder eller andet af. Opbevar det sikkert, så du har styr på løsdelene.

Efterbehandling – det rette look

Når du får dine møbler retur, så sørg for at give dem en tur med finere sandpapir, så de står helt flot frem. Hernæst kan du med fordel vaske møblerne med lidt sæbevand, lade dem tørre og så ellers give dem enten olie eller lak. Det giver en flot finish og sikre, at de ikke er så modtagelige overfor skidt og snavs.

Vær i den forbindelse opmærksom på, at du skal følge instrukserne fra dit lak- eller olieringsprodukt, så du får det optimale resultat. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *