En ny undersøgelse har vist, at alternative former for behandling er mere populære end nogensinde før. Flere og flere personer vælger nemlig alternative behandlingsformer frem for de mere gængse behandlinger i den medicinske verden. 

I 2017 benyttede hver fjerde borger i Region Midtjylland sig af alternative former for behandling. Dette gælder behandlingsformer såsom vakuumterapi, klangmassage, akupunktur og mange andre. 

Selvom der sjældent er videnskabeligt bevis for, at den alternative type behandling har nogen virkning, holder det ikke de mange midtjyder fra at afprøve behandlingsformerne. Mange mener, at det vigtigste blot er, at de har en positiv oplevelse med gode resultater – og så er den videnskabelige del af det underordnet. Og det er netop det, som mange af midtjyderne oplever. 

Vakuumterapi, klangmassage og akupunktur

Eksempler på alternative behandlinger er som nævnt tidligere vakuumterapi, klangmassage og akupunktur. Vakuumterapi foregår ved, at underkroppen udsættes for undertryk af forskellige frekvenser. På denne måde udvides samt trænes blodkarrene og nye små blodårer dannes. Vakuumterapi er ideelt for ekstremsportsudøvere eller mennesker, der lider af kredsløbsforstyrrelser.

Klangmassage er en form for behandling med klangskåle. Disse skåle placeres på kroppen, hvorefter de vibrerer blidt mod kroppen. De vibrerende klangskåle anslås med kølle, og dette går ind og løsner blokeringer og spændinger i kroppen. Det er altså den ideelle behandling for folk, som lider af tinnitus eller stress, da behandlingen virker beroligende, afslappende og lader tankemylderet forsvinde. 

Akupunktur har de fleste hørt om, men det er altså stadig en alternativ type af behandling. Gennem nålestik påvirkes kroppens energibaner. Tynde engangsmåle sættes i bestemte punkter på kroppen, hvor de typisk sidder i 15-30 minutter. Herefter genskabes kroppens energimæssige balance. Akupunktur er ideel for personer, der lider af gigtsygdomme, tennisalbue, migræne, mavetarmlidelser, højt blodtryk, kredsløbsproblemer og meget andet. 

MBKT og cannabisolie er også populært

Listen af alternative måder at blive behandlet på fortsætter i uendelighed. Andre populære behandlingsmetoder er eksempelvis også MBKT og cannabisolie. 

Har du lidt af en depression, er der stor sandsynlighed for, at du har fået udskrevet lykkepiller af din læge. Disse er for mange mennesker meget fine, men der er også mange, der ikke oplever den optimale effekt af lykkepillerne. Her oplever mange i stedet succes med MBKT – mindfulness-baseret kognitiv terapi. Mindfulness er ligeledes godt for dem, som lider af angst og stress. 

Slutteligt findes cannabisolie, som også er blevet mere og mere populært. Denne olie anvendes som medicin, og kan både lindre psykiske og fysiske problemer. Cannabisolie er ikke hash, og det er derfor ikke ulovligt at anvende som medicin. Du kan læse meget mere om den populære cannabisolie her, hvis du er nysgerrig på at lære mere om den spændende olie.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *