Har du tænkt over, hvad dine nytårsforsæt i 2019 skal være? Der findes mange gode nytårsforsæt, som både hjælper dig selv, dine nærmeste og samfundet. Denne artikel giver nogle svar på, hvad et fornuftigt nytårsforsæt kunne være. 

For nogle er det vigtigt, at et nytårsforsæt giver rigtig meget mening for ens eget liv. Andre har fokus på, at det skal være en god ting for andre. Og så er der dem, som har nogle helt andre fokusområder. Et af de populære forsæt er at blive mere miljøbevidst, hvilket selvfølgelig også er oplagt i netop disse år. 

Hos klimaprofilen.dk kan du læse en række artikler om bæredygtighed og klima. Det er en god metode til at finde ud af, hvor man selv kan sætte ind, og samtidig kan man blive klogere på, hvad det hele egentlig handler om, og hvor problemet er. 

Man kan sætte ind på forskellige områder, hvis man skal fokusere på miljøet. Det kan være kosten, hvor der er mange ting, som hurtigt kan gøre ens levevis noget mere bæredygtig. Det kunne også være i forbindelse med den energi, man bruger i hjemmet, eller det køretøj man kører rundt i. Generelt er det ikke svært at finde måder at tænke grønt på.

Gå i seng med god samvittighed

Udover at spare masser af penge og gøre noget, man ved, er rigtigt, så er der også samvittigheden, der kan styrkes ved at tænke mere på miljøet. Hvis man har en følelse af, at man faktisk gør rigtig mange ting for at leve grønt, vil det måske også betyde, at man kan lægge sig på puden om aftenen med en lidt bedre fornemmelse i kroppen. 

Det er generelt noget, som mange bruger som et nytårsforsæt. Dårlig samvittighed kan komme til udtryk på rigtig mange måder, og hvis man aktivt gør noget for at lette den, vil det også få en positiv indflydelse i hverdagen. 

Giv lidt ekstra kærlighed

Det kan også være et rigtig godt nytårsforsæt at give lidt mere kærlighed til andre mennesker. Folk har travlt som aldrig før, og sommetider kan man helt glemme at være sød mod andre. Har man hver morgen et fokus på, at man skal gøre andre glade, kan det hurtigt blive en naturlig ting at gøre. 

Det kan være de helt små ting i hverdagen, som gør en rigtig stor forskel. Smil til sidemanden i bussen, eller hjælp hende, som tabte sine varer på fortovet. Der skal altså ikke de helt store indsatser til for at gøre andre glade og gå hjem med et smil på læben. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *