Måske lyder det dyrt og overklasseagtigt, men der er rigtig mange gode grunde til at have kunst på væggene derhjemme. Og det behøver hverken at være dyrt, gøre dig til en snob eller være uforståeligt. Med andre ord er det bare om at få besmykket væggene med noget guf for dine øjne, og i denne artikel har vi samlet nogle få tips til, hvad du kan gå på udkig efter. 

Kig efter guld i gemmerne

At have malerier, fotografier eller anden kunst på væggene handler ikke kun om, at det ser flot ud. Hvis alle væggene hjemme hos dig er malet hvide, og der ikke hænger noget på dem, kan det være svært for dine øjne at finde et fokuspunkt. Derfor kan du have svært ved at slappe af, og det kan kunst på væggen altså hjælpe dig med. I nye huse kan der være problemer med ekko eller rungen, og når du har kunst på væggene, bliver dette problem mindre.

At have kunst på væggene kan være med til at give dig inspiration i hverdagen; Når du sidder ved morgenmaden og betragter det landskabsmaleri, der pynter på væggen, kan du drømme dig væk og fortabe dig i dine egne tanker. Den billigste måde at pynte væggene i dit hjem er selvfølgelig at hænge noget op, du finder i gemmerne. Det kan være gamle børnetegninger, sjove avisudklip, postkort, en hat fra en udklædningsfest, tørrede blomster, eller hvad du ellers kan finde, som du gerne vil kunne kigge på. Du kan også vælge at lave din eget kunst ved enten at male, tegne, lave kartoffeltryk, klippe-klistre, eller meget andet. Så er du i hvert fald sikker på, at ingen anden har det samme på væggen som dig. 

Plakater med personlighed

Vil du gerne have ægte kunst på væggen uden at sprænge budgettet, er plakater en god løsning. Der er rigtig mange hjemmesider, som for eksempel www.roomformore.dk, hvor du kan finde mange flotte motiver til næsten ingen penge. Hvis du har været til en koncert, set en udstilling på et museum eller været en tur i teatret, kan du ofte købe en plakat om arrangementet til meget få penge.

På den måde kan du indrette hjemmet med dine minder, uden det bliver kikset. Der er faktisk også ganske gode muligheder for at købe malerier til væggene uden at bruge alle dine penge. Hvis du ikke har noget imod at vælge nogle knap så kendte kunstnere, kan du på hjemmesider som Mynewart finde kunstværker af høj kvalitet. Du kan også gøre indkøbet af kunst til en udflugt og tage på besøg hos et af de mange små gallerier, der ligger rundt om i landet. Her vil kunstnerne ofte gerne fortælle om deres værker, og du kan gå derfra uden et rødglødende Dankort.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *