Vi er i den grad trådt ind i en digital tidsalder, hvor mobilen bliver brugt mere end nogensinde før. Vi bruger mobilen, computeren, tabletten og sågar smartwatchet til hele tiden at holde os opdaterede på, hvad der foregår omkring os. Rigtig mange oplever endda en form for digital afhængighed.

Mange oplever, at det er svært at slappe af og koble hovedet fra, fordi der hele tiden er noget, der kan tjekkes på telefonen. Den digitale tidsalder har altså både mange negative og positive konsekvenser. Hvis du gerne vil slippe lidt ud af din mobilafhængighed, kan du læse med her. Herunder får du nemlig nogle gode ideer til, hvordan du kan koble fra uden din mobil i hånden. 

Brug mobilens funktioner til at slappe af

Det er meget forskelligt, hvordan vi slapper af. Nogle slapper bedst af med en god bog i hånden, mens andre slapper af, når de løber en tur. Hvis du er en af dem, der slapper af med en god bog, kan det være en god måde til at bryde med telefonen. Du kan dog også bruge telefonen til at slappe af med på denne måde. Du kan nemlig købe bøger på telefonen, ligesom du kan lytte til lydbøger.

Det kan være en hjælp til at slappe af, og du kan måske endda føle en tryghed ved, at det foregår på din telefon. Du kan slappe af med din telefon på denne måde uden i virkeligheden at bruge den til det, der stresser dig. 

Lad telefonen ligge derhjemme

Det lyder måske fjollet. Men faktisk kan det være en rigtig stor udfordring for mange at lade telefonen ligge derhjemme – mens man ikke selv er hjemme vel at mærke. Det er dog en rigtig god udfordring, som kan give et mere afslappet forhold til telefonen. Mange finder udfordringen svær, fordi man hurtigt kan føle sig afskåret fra omverdenen, hvis telefonen ikke er ved hånden.

Prøv dog alligevel at gå en tur uden din telefon. Læg din telefon til opladning, mens du går en lille tur i skoven og fokuserer på andre ting. Fokusér på noget andet, end hvad der foregår på en skærm. Se på naturen, på træerne, på jorden, på himlen. Din telefon ligger der også, når du kommer hjem, og du går ikke glip af det store, fordi du ikke bruger den i en time, hvor du laver noget andet. 

Tænk på noget andet

Der er ikke noget forkert i at bruge telefonen, men når telefonen bruges, fordi vi ikke har andet at lave, kan det blive problematisk. Når dette er tilfældet, er det nemlig typisk, at der skiftes mellem tre forskellige apps, der alligevel bare står stille. Prøv i stedet at tænke på noget andet, end hvad der foregår på disse apps. Du kan for eksempel spille et spil – uden eller med din telefon. Så snart du tænker på noget andet, vil fokusset ikke være på telefonen, og hvad du går glip af. Du kan for eksempel spille et spil kalaha eller finde en af de mange poker sider, hvor du kan spille et spil – mens du er på din telefon.  

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *