Black Friday er den dag efter Thanksgiving, hvilket betyder, at det altid falder den fjerde fredag i november. Selv om mange forbinder Black Friday med store besparelser på elektronik, er der mange der sælger mange andre produkter til nedsatte priser. I USA ses der ofte dramatiske videoer af mennesker, der kæmper for at komme til de bedste tilbud – og selvom det ikke er så voldsomt i Danmark, kan det stadig være en travl og kaotisk dag.

Så hvorfor fejrer vi egentlig Black Friday?

Første Black Friday…

Black Friday blev først brugt i Philadelphia i 1960’erne. På den tid var der masser af shoppere, der kom til byen efter Thanksgiving for at gøre juleindkøb. Politiet betegnede denne travle dag som “Black Friday“, fordi der var så mange mennesker på gaden, at det var svært at komme igennem. Selvom udtrykket “Black Friday” blev negativt ladet, begyndte butikkerne at tage det til sig og bruge det til at reklamere for deres egne store rabatter.

I dag forbindes Black Friday primært med shopping og store besparelser på forbrugsgoder – især elektronik. Men du kan faktisk finde gode tilbud på mange forskellige produkter denne dag. Nogle butikker har endda startet med at sælge nogle af deres varer til nedsat pris et par dage inden Black Friday – så hold øje med de gode tilbud!

Konklusion: 

Selvom Black Friday oprindeligt blev betragtet som en negativ dag, har butikkerne lavet om på dens image ved at reklamere for de store rabatter, man kan finde på dagen. I dag forbindes Black Friday altså primært med shopping og besparelser. Så hvis du er på udkig efter nogle gode deals, kan det godt betale sig at vente til Black Friday!

Fun Fact

Black Friday er også kendt som “den vilde vestens black friday”, fordi det ofte var her, man kunne finde de bedste tilbud.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *