De danske designklassikere er kendt over hele verden for sin funktionelle enkelhed og æstetiske udtryk. Danske designere som Arne Jacobsen, Poul Henningsen, Kay Bojesen og Louis Poulsen er alle blevet synonyme med klassisk dansk guldalder-design.

Dansk design: Håndværksmæssig kvalitet og moderne udtryk

I denne artikel vil vi præsentere 5 danske designklassikere, som ethvert hjem bør have i sit inventar. Klassikerne kommer fra Arne Jacobsen, Poul Henningsen, Kay Bojesen, Skagerak og Louis Poulsen – alle virksomheder med håndværksmæssig kvalitet og et moderne udtryk i deres produkter. Endelig vil vi introducere HAY – en dansk designvirksomhed, der forsøger at genfinde dansk designs storhed.

Enkel elegance, funktionalitet og smuk æstetik

Dansk design er kendt for sin enkle elegance, og danske designklassikere fra Arne Jacobsen, Poul Henningsen, Kay Bojesen, Skagerak og Louis Poulsen er nogle af de mest kendte. De danske designere har formået at skabe funktionalitet og æstetisk udtryk i et perfekt balanceret mix.

5 danske designikoner, der fuldender ethvert hjem:

  1. Louis Poulsen, Poul Henningsen: PH-lampe
  2. Kay Bojesen: Abe
  3. Skagerak: Drachmann-bænk
  4. HAY: About A Chair
  5. Arne Jacobsen Ægget

Danske designermøbler

Der findes et bredt udvalg af danske designermøbler, der har fået status som danske designklassikere. Drachmann-bænken fra Skagerak og Ægget-stolen fra Arne Jacobsen er to af de mest populære danske møbler.

Danske designerlamper

Man kan ikke sige “danske designklassikere” uden at snakke om lamperne. Poul Henningsens klassiske PH-lampe er blevet et dansk designikon, og Louis Poulsen producerer stadigvæk de populære PH-lamper, der kommer i mange forskellige størrelser og materialer samt Verner Pantons Globe-lampe.

Moderne danske designklassikere fra HAY

HAY har formået at genoplive dansk designs storhed. Deres moderne danske designklassikere som About A Chair og CPH-bordene er blevet nye danske designikoner, som kan give ethvert hjem det lille ekstra.

Dansk designikon med plads til abekattestreger

Kay Bojesens Aben er et dansk designikon, der stadigvæk produceres af virksomheden Kay Bojesen. Den lille træabe er en klassiker, der stadigvæk er populær. Aben giver plads til abekattestreger, som man kan give videre fra generation til generation.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *