Statistikerne taler for sig selv. Flere og flere danskere optager quicklån, hvis der er brug for penge til en hurtig investering og der mangler lidt på kistebunden.

Quicklånet er et lån, der som navnet antyder, har en hurtig behandlingstid. Du får hurtigt pengene udbetalt, ligesom pengene som oftest også skal betales hurtigt tilbage igen.

Der er her tale om et mindre lånebeløb, hvorfor vi ikke befinder os i kategorien med hus og bil, hvis du vælger at optage et quicklån. Lånet er specialiseret til de lidt mindre udgifter der pludselig kommer.

Der er gode grunde til at quicklånene vinder frem i disse år. Der findes nemlig en række fordele ved denne moderne type lån, der gør dem til et favorabelt alternativ til de mere traditionelle banklån.

Fordele ved quicklån

Hvor det i bankerne forventes, at du kan stille sikkerhed for dit lån, er der ingen sådan forventning hos quicklånene. Ligeledes bliver du ikke spurgt ind til hvad du vil bruge pengene på, ligesom der ikke er store krav til at du skal vise dokumentation i form af lønsedler og årsopgørelser.

Ydermere er ventetiden i bankerne ofte lang. Der er meget papirarbejde, der skal kigges igennem, inden du kan få overført lånet til din konto, hvis altså overhovedet. Dette står i kontrast til quicklånet, hvor ventetiden er kort.

Det er dog et krav, at du er fyldt 18, samt er i besiddelse af NemID. Derudover skal dit navn ikke kunne findes på RKI registret, der indeholder navnene på dårlige betalere i Danmark. Sidst men ikke mindst vil det være en fordel at have fast indkomst.

Der er altså langt færre krav forbundet med lånet. Dette gør quicklånet til en langt nemmere løsning, ikke mindst blandt unge, der kan have svært ved at blive accepteret i bankerne grundet deres manglende erfaring med økonomi og ikke altid stabile indkomst.

Tænk dig om

Når du leder efter et godt quicklån, skal du dog stadig, ligesom med alle andre økonomiske beslutninger du træffer, tænke dig godt om. Det er en god idé, aldrig at låne mere end hvad du reelt har brug for.

Med de mange fordele, der gør quicklånet til en favorit hos danskerne, er der dog også et par ting der skal tages med i ligningen. Fx er renten hos quicklån højere end hos de lån du kan finde i banken.

Dette er der dog en god grund til. Når du godkendes af låneudbyderen, foregår det nemlig uden at de har haft tid til at køre et grundigt tjek på dig og din baggrund. Der er derfor en hvis risiko forbundet for låneudbyderen.

Derudover skal det også tages med i betragtningen, at quicklån som oftest bliver betalt inden for et års tid, hvorfor renten aldrig når, at få samme betydning som fx hos et banklån, der strækker sig over adskillige år.

Hvis du har en uforudset udgift eller et tilbud, hvor du bare er nødt til at slå til, så kan quicklån meget vel være løsningen for dig. Du kan se det bedste quicklån her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *