Skal taget skiftes ud og overvejer du at skifte til et eternittag? Der findes mange gode tagtyper på markedet, men du går altså ikke galt i byen med et eternittag. Det er nemlig et smukt tag, som kan lægges på langt de fleste huse. I denne artikel går vi i dybden med hele 5 gode grunde til, hvorfor du bør få etableret et nyt eternittag.
Billigt tag
Eternittaget er en af de billige løsninger, når der skal nyt tag på huset. Det er både tilfældet i forhold til materialeprisen, men i den grad også til håndværkerudgifterne. Eternittaget er en af de billigste løsninger i ren materialepris – og så er det også en af de nemmeste tagtyper at lægge, hvilket betyder, at det faktisk ikke tager så lang tid for professionelle håndværkere. Det kan spare mange penge i den dyreste post, nemlig udgiften til håndværkernes timeløn.
Vedligeholdelsesfrit tag
Eternit kræver igen vedligeholdelse for at bevare dets styrke og egenskaber. Det er primært på grund af eternittagets indbyggede egenskaber. Det er faktisk lige præcis derfor, at det er blevet så populært en tagtype til private boliger. Plantevækst og træer tæt på bygningen kan dog godt have indflydelse på tagets funktion og udseende, men begroninger har ikke stor betydning for nedbrydning af tagdækning. De fleste vælger dog alligevel at få renset deres tag, så det ser mere indbydende ud.
Høj slidstyrke
Eternittaget er meget slidstærkt, på trods af at det faktisk ikke vejer særlig meget. Det er den lave vægt, der gør, at eternittaget kan lægges på så mange forskellige huse. Det stiller nemlig færre krav til tagets konstruktion, f.eks. er der slet ikke behov for et undertag, når der skal lægges eternittag. Det kan sagtens monteres på forsvarlig vis uden en masse forudsætninger – uden at det går ud over tagets slidstyrke og holdbarhed.
Godt indeklima
Eternittaget bidrager til et godt indeklima, netop fordi det tillader huset at ånde. Det minimerer risikoen for fugt og svamp, som ellers er en risiko i bygninger, der er meget tætte. Når bygningen får lov til at ånde, sikres et godt indeklima, hvor risikoen for sundhedsskadelige svampedannelser reduceres markant.
Brandhæmmende tag
Hvis ulykken skulle være ude, så er eternittaget brandhæmmende. Mange har den fordom, at det skyldes at eternit indeholder asbest, men sådan er det slet ikke mere. Nu til dags produceres eternit med cellulose, hvilket betyder, at det er brandhæmmende helt uden at forurene indeklimaet i dit hus.